Duit Bukan Segala-galanya, Tapi Segala-galanya Perlukan Duit. Betul Ke?

perlukan duit

Share This Post

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
perlukan duit

Zaman sekarang apa saja kita nak buat semuanya perlukan duit. Nak masuk tandas pun kena bayar. Cuba bayangkan betapa pentingnya perlu ada duit.

Bagi yang masih bujang ok lagi boleh lah survive. Macam mana bagi yang telah berkeluarga. Yang baru mendirikan rumah tangga. Segala galanya perlu diadakan dan perlukan duit. Betul tak?

Rumah : sampai bila nak duduk dengan ibubapa atau keluarga mertua. Rumah sekarang tidak ada dah yang murah murah. Kebanyakkannya rm200,000.00 dan keatas. Itu pun rumah flat ataupun apartment.

perlukan duit


Alhamdulillah Allah bagi rezeki ada anak. Bukan satu, bukan dua tapi lebih dari 4 orang. Lagi la bertambah perbelanjaan keluarga. Mana nak beli susu, pakaian dan segala keperluan asas. Perlukan duit lagi. Cukup ke nak harapkan duit gaji saja? Mungkin cukup jika kita berjimat cermat. Beli pada yang perlu saja. Tapi sampai bila. Kesian kat anak anak kita. Bagi yang kedua dua suami dan isteri bekerja, masih boleh lagi budget sini sana.


Bila isteri bekerja, anak anak nak juga dihantar ke pusat jagaan. Sekarang ni bukannya murah murah.
Seorang pun dah RM150.00. jika anak 4 orang dah berapa tu perlu bayar. Makanya duit gaji bulan bulan separuh habis kat situ je. Belum lagi soal makan minum dan perbelanjaan sekolah. Pendek kata memang semuanya perlukan duit kan? Suami pun suruh la isteri berhenti kerja dan uruskan anak anak di rumah saja. Jimat sikit duit. Tak perlu lagi ke pusat jagaan.

Anak anak semakin membesar. Mula dengan masuk tadika kemudian Sekolah rendah, menengah dan seterusnya ke Universiti atau Kolej. Semua itu perlukan duit. Duit duit dimana kau Duit.

APA PILIHAN YANG ANDA ADA DI SAAT SEMUA PERLUKAN DUIT

Biasanya isteri yang lebih risau tentang duit ni. Anda boleh je cari kerja part time untuk dapatkan duit tambahan. Buat kajian dulu apa yang sesuai untuk anda. Jangan main ikut orang je. Ikut pada kemampuan anda dari segi masa dan modal. Antara kerja kerja part time yang boleh anda lakukan:


1. Jadi baby sitter atau pusat jagaan
2. Niaga makanan seperti nasi lemak, mee goring, kuih muih dan lain lain ikut kepakaran anda.
3. Niaga produk secara online ataupun offline.
Apa pun yang anda nak lakukan pastikan minta izin dari suami terlebih dahulu.

KEBAIKAN DAN KEBURUKAN

1. Jadi baby sitter atau pusat jagaan
Kebaikan : Tak perlu kemana mana hanya dirumah saja. Boleh uruskan semua keperluan anak anak. Makan minum mereka terjaga. Dalam masa yang sama anda juga boleh jaga anak anak orang lain. Duit masuk. Best kan. Kalau seorang anda ambil bayaran RM150. Tak kan nak jaga sorang dua je. Paling paling pun 6 – 7 orang.

KEBURUKAN : Waktu itu anda dah tak punya banyak masa untuk diri sendiri. Dari awal pagi hingga ke petang. Bersilat kiri kanan.
Ada pulak ibubapa yang bekerja shif. Malam baru la anda ada masa untuk diri sendiri.
Nak ambil cuti bukannya mudah. Jika berlaku sesuatu kemalangan atau musibah. Anda akan melibatkan ramai keluarga lain.

2. Niaga makanan
Kebaikan : Tak perlu sewa tapak niaga. Hanya didepan rumah saja. Jual nasi lemak atau kuih muih. Orang Malaysia menang suka makan. Asalkan rasa sedap. Alhamdulillah pasti ramai yang suka.


Modal untuk nasi lemak tak la besar sangat. Bawang, cili kering, ikan bilis, telur, timun dan beras serta santan je. Semua bahan tu dah memang sedia ada kat rumah kan.
KEBURUKAN : Niaga makanan ni risikonya tak boleh tahan lama. Kalau habis semua jualan kita. Alhamdulillah. Buatnya tak abis. Nak buat apa. Kata lah makan sendiri. Sekali sekali ok la. Bila hari hari mau muntah kot. Lagi pun hayat makanan ni tak lama boleh jadi basi.

3. Niaga online atau offline.
KEBAIKAN : Hanya duduk dirumah dengan telepon saja dah boleh niaga. Anda boss. Bila bila masa saja nak promote ikut masa anda. 24 jam tu masa yang anda ada.
KEBURUKAN : Anda tidak konsisten buat promosi atau pun malas.

PELUANG NIAGA BERSAMA HAUS COSMESTICS

Salah satu cara paling mudah adalah dengan menjadi Ejen Dropship. Sebagai ejen dropship anda tak perlu modal yang besar dan tak perlu juga simpan stok. Leader akan bantu anda sebaik mungkin.
Anda hanya perlu ada :
1. Telepon
2. Internet
3. Ada akaun FB
4. Produk yang nak dijual

Apa yang Haus Cosmetics boleh bantu?
Di Haus Cosmetics kami terbahagi kepada 2 kategori Ejen. Semua Ejen di kenali dengan panggilan Haus Guardians.

1. Ejen Dropships Haus Cosmetics (DS)
Yuran serendah Rm50.00 saja dan anda akan diberi 1 produk percuma yang bernilai rm30 ke bawah bergantung pada stok yang ada masa itu. Potongan harga ataupun komisyen 15% diberikan pada anda. Anda juga dah layak menyertai chanel marketing dalam app Telegram. Segala info tentang produk disediakan disitu. Hanya dihujung jari anda.
Anda sekarang dah pun jadi Ejen Dropship sah Haus Cosmetics. Dah boleh mula promote melalui Whatsapp, Telegram, Instagram ataupun Facebook.
Kumpul segala duit komisyen yang ada. Letak di tempat asing. Jangan digunakan untuk benda lain. Boleh dijadikan sebagai modal pusingan. Sukakan!!

2. Ejen Apprentice Guardian (AG)
Sekiranya anda lebih serius nak buat bisnes dan dah yakin dengan produk Haus Cosmetics serta ada modal yang lebih. Anda boleh memilih kategori yang ke 2 iaitu AG.
Sebagai AG anak layak mendapat komisyen yang lebih tinggi iaitu 30%. Yuran yang dikenakan hanya lah RM350.00 saja buat masa ini. Tertakluk pada syarat dan terma syarikat. Disamping semua itu anda juga layak untuk memdapat semua Ebook yang tersenarai dibawah.
– Pilih mana mana produk dengan diskaun 30%
– 5 buah Ebook Marketing yang bernilai RM250.00
– 30 hari Sales Activity Workbook Digital yang bernilai RM100.00
– Mentoring Business yang bernilai RM1,000.00 – Mentor dalam Haus bukan calang calang ya. Nak tau kena lah join dulu.
– Percuma Marketing Material dalam Apps Telegram.
– Percuma Support Group sepanjang hayat.
– Boleh berkomunikasi secara bebas dalam Group HG dengan Founder Haus Cosmetics.
– Boleh juga kemukakan apa saja soalan atau masalah yang timbul terus kepada Founder.

Semoga terus Berjaya Bersama Team Haus Cosmetics.

Berminat untuk mencari duit untuk kukuhkan ekonomi keluarga? 

Klik link disini Zurinah M https://richangels.my/zurinah/

NAK EBOOK RAHSIA WAJAH KEKAL MUDA SECARA PERCUMA?

Umur Dah 40, Tapi Kulit Wajah Macam Anak Dara Remaja

ARTIKEL LAIN

Masukkan Nama, Email & No Phone Anda Di bawah